Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos diógolyó recept

Rumos diógolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg darált dió (10 dkg a tésztába és 10 dkg a forgatáshoz)
    • 20 dkg porcukor
    • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 üvegcse rumaroma
    • sárgabaracklekvár (kb 12-13 jó púpos ek)

    Elkészítése:

    Egy tányérba szórunk 10 dkg darált diót a forgatáshoz.

    Egy tálba mérjük a kekszmorzsát, a maradék darált diót, a porcukrot, a kakaóport. Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát és fokozatosan adagolva a lekvárt. Kézzel könnyen formázható masszává dolgozzuk.

    A kekszes tésztából kisebb darabokat tépünk, amit a két tenyerünk között diónyi golyóvá sodrunk.

    Alaposan megforgatjuk a darált dióban. Szép tálcára rendezzük.

    Tipp:

    Egy gyors édességre vágytunk. Volt itthon egy kevés dió. Ezt felhasználva készült el ez a fél óra alatt asztalra varázsolható, sütés nélküli finomság.
    A hűtőben található, felbontott sárgabaracklekvárt is felhasználtam, de nem jegyeztem meg, hogy pontosan hány kanállal került bele. A lényeg az, hogy annyit adjuk hozzá, amitől nem túl ragacsos a massza, de jól összeálló, és nem morzsálódik szét.
    Kiváló vendégváró, mert ha bejelentkeznek a váratlan látogatók (és persze van itthon dió) akkor hamar összedobható. Akár még a gyerekek is bevonhatók a formázásba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá