Rizstorta recept
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 1 csomag zabkeksz (225 g)
- 100 g olvasztott vaj
A rizses krémhez:
- 20 dkg rizs
- 2 dl víz
- 7 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- ½ citrom reszelt héja
- 20 g zselatin
- 50 ml víz
A tetejére:
- tetszés szerint lehet tenni rá gyümölcsöket , ami éppen abban az évszakban érik
Elkészítése:
A rizst felöntjük a vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk míg kihűl.
A kekszet az olvasztott vajjal összemorzsoljuk. A tortagyűrűt tortatálra tesszük és az aljában elsimítjuk a kekszes alapot.
A habtejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat és a kihűlt rizst. A zselatint a vízben felforrósítjuk, majd vékony sugárban a krémbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük.
Az egészet a kekszes alapra öntjük és alaposan lehűtjük.
A tortagyűrűt eltávolítjuk, és a tortára tetszés szerint ráhelyezzük a gyümölcsöket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

