Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizstorta recept

Rizstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tortalaphoz:

    • 1 csomag zabkeksz (225 g)
    • 100 g olvasztott vaj

    A rizses krémhez:

    • 20 dkg rizs
    • 2 dl víz
    • 7 dl tej
    • 4 dl habtejszín
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliáscukor
    • ½ citrom reszelt héja
    • 20 g zselatin
    • 50 ml víz

    A tetejére:

    • tetszés szerint lehet tenni rá gyümölcsöket , ami éppen abban az évszakban érik

    Elkészítése:

    A rizst felöntjük a vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk míg kihűl.

    A kekszet az olvasztott vajjal összemorzsoljuk. A tortagyűrűt tortatálra tesszük és az aljában elsimítjuk a kekszes alapot.

    A habtejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat és a kihűlt rizst. A zselatint a vízben felforrósítjuk, majd vékony sugárban a krémbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük.

    Az egészet a kekszes alapra öntjük és alaposan lehűtjük.

    A tortagyűrűt eltávolítjuk, és a tortára tetszés szerint ráhelyezzük a gyümölcsöket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá