Rizstorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 1 csomag zabkeksz (225 g)
- 100 g olvasztott vaj
A rizses krémhez:
- 20 dkg rizs
- 2 dl víz
- 7 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- ½ citrom reszelt héja
- 20 g zselatin
- 50 ml víz
A tetejére:
- tetszés szerint lehet tenni rá gyümölcsöket , ami éppen abban az évszakban érik
Elkészítése:
A rizst felöntjük a vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk míg kihűl.
A kekszet az olvasztott vajjal összemorzsoljuk. A tortagyűrűt tortatálra tesszük és az aljában elsimítjuk a kekszes alapot.
A habtejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat és a kihűlt rizst. A zselatint a vízben felforrósítjuk, majd vékony sugárban a krémbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük.
Az egészet a kekszes alapra öntjük és alaposan lehűtjük.
A tortagyűrűt eltávolítjuk, és a tortára tetszés szerint ráhelyezzük a gyümölcsöket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.