Rizstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tortalaphoz:

  • 1 csomag zabkeksz (225 g)
  • 100 g olvasztott vaj

A rizses krémhez:

  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 7 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 20 g zselatin
  • 50 ml víz

A tetejére:

  • tetszés szerint lehet tenni rá gyümölcsöket , ami éppen abban az évszakban érik

Elkészítése:

A rizst felöntjük a vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megvárjuk míg kihűl.

A kekszet az olvasztott vajjal összemorzsoljuk. A tortagyűrűt tortatálra tesszük és az aljában elsimítjuk a kekszes alapot.

A habtejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat és a kihűlt rizst. A zselatint a vízben felforrósítjuk, majd vékony sugárban a krémbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük.

Az egészet a kekszes alapra öntjük és alaposan lehűtjük.

A tortagyűrűt eltávolítjuk, és a tortára tetszés szerint ráhelyezzük a gyümölcsöket.