Rizstorta recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg kerekszemű rizs
- 12 dkg cukor
- 1/2 rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl habtejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 35 g zselatin
- kb. 1 kg eper
Elkészítése:
A rizst bő vízben 5 percig főzöm, majd leszűröm. Egy nagyobb lábosba teszem a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a rizst és felteszem főni. Lassú tűznél puhára főzöm, majd kihűtöm.
A zselatinra fél dl vizet öntök, majd félreteszem. A habtejszínt habbá verem a porcukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem. A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, de vigyázok, hogy ne forrjon fel. Hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.
Vízzel kiöblített formába öntöm és lefedve tartom egy éjszakát. Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.
Tipp:
- Lehet a közepében is epreket tenni!
- Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »