Ricottás dinnyetorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 12,5 dkg vaj
- 1 csomag instant zselé fix
- 50 dkg ricotta
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl natúr joghurt
- 15 dkg cukor
- fél citrom leve
- 50 dkg görögdinnye
- 1 tasak színtelen tortabevonó
- 2,5 dl víz
- 5 dkg cukor
- díszítéshez mentalevél
Elkészítése:
A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával belenyomkodjuk a kekszes masszát.
A ricottát, a mascarponével, a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zseléfix-el elkeverjük, majd a keksz alapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
A dinnyehúst magok nélkül kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, és sűrűn a torta tetejére rakjuk. A tortabevonót 2,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni. A tortát tálra emeljük, tetejét mentalevéllel, vagy bazsalikomlevéllel díszítjük.
Tipp:
Csak friss dinnyével jó!
A ricottás dinnyetorta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 202 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.