Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis joghurttorta recept

Ribizlis joghurttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A kekszes alaphoz:

    • 15 dkg keksz
    • 15 dkg kakaós keksz
    • 15 dkg margarin

    A habos-joghurtos töltelékhez:

    • 225 g natúr joghurt
    • 175 g tejföl
    • 15-20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg ribizli (én vegyesen fehéret és pirosat is tettem bele)
    • 2 dl habtejszín
    • habfixáló (a biztonság kedvéért 2 csomag is lehet, főleg ha nem növényi tejszínt használunk)
    • 20 g zselatin

    Elkészítése:

    A kekszet késes aprítóban összeaprítjuk (vagy ledaráljuk, esetleg nagyon alaposan összetörjük) és a felolvasztott margarinnal összekeverjük. Egy 20-24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és a kekszes alapot belenyomkodjuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.

    A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. A félretett joghurtot kevergetve felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Ha nem oldódott fel teljesen, akkor alacsony lángon visszatehetjük a tűzre, hogy felmelegedjen (de ne forraljuk!), majd kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt, akkor a cukros joghurtos masszához keverjük.

    A megmosott és tisztított ribizlit (akár villával is “lefésülhetjük” a szárakról) is a joghurtos krémhez keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem kell bele habfixáló) és óvatos mozdulatokkal, kis adagokban a joghurtos-zselatinos keverékhez adjuk.

    A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére öntjük a joghurtos-habos tölteléket. A tetejére egy kevés piros szörpöt önthetünk (jelen esetben málnaszörp volt kéznél) és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk.

    Legalább pár órát a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, de egy éjszakán át tartó állás sem árt neki. Tálalás előtt egy késsel körbevágjuk a tortaforma pereme mentén a tortát majd lecsatoljuk a tortaformát.

    Ribizlivel és friss menta vagy citromfű levelekkel tálaljuk.

    Tipp:

    Elkészíthető más bogyós gyümölccsel is, pl: málna, szeder, áfonya.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá