Rafaello golyó recept
Hozzávalók:
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3,5 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A pudingporhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
Ha teljesen kihűlt, a szoba hőmérsékletű margarinnal habosra keverjük, legvégül összeforgatjuk 15 dkg kókuszreszelékkel.
Legalább 5-6 órára hűtőbe rakjuk.
Kisebb diónyi golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom édesség. Sajnos nem tudtam megszámolni, hogy hány golyó készült, mert a formázgatás közben folyamatosan tűntek el a golyók a tálcáról. Kb. 30 db lehetett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

