Puncsgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 20 db golyóhoz:
- 25 dkg darált keksz (+ a hempergetéshez)
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- 5 dkg mazsola (nálam ez kimaradt, férjecseke nem szereti)
- 1 ek kakaó
- 0,5 dl víz
- 1/2 rumaroma
- kevés reszelt citromhéj (én a végén túl édesnek találtam, ezért raktam bele)
Elkészítése:
Egy lábasba beleöntjük a vizet, a cukrokat és a lekvárt. Addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaót és a rumaromát.
Kicsit várunk, hagy hűljön, majd hozzákeverjük a kekszet. apró gombócokat formázunk belőle, majd kekszben megforgatjuk.
Én rögtön dupla adagot készítettem
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »