Puncsgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 20 db golyóhoz:
- 25 dkg darált keksz (+ a hempergetéshez)
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- 5 dkg mazsola (nálam ez kimaradt, férjecseke nem szereti)
- 1 ek kakaó
- 0,5 dl víz
- 1/2 rumaroma
- kevés reszelt citromhéj (én a végén túl édesnek találtam, ezért raktam bele)
Elkészítése:
Egy lábasba beleöntjük a vizet, a cukrokat és a lekvárt. Addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaót és a rumaromát.
Kicsit várunk, hagy hűljön, majd hozzákeverjük a kekszet. apró gombócokat formázunk belőle, majd kekszben megforgatjuk.
Én rögtön dupla adagot készítettem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »