Pudingos rakott keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 80 g vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
Mázhoz:
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 4 evőkanál cukor
- 1,5 dl tej
- 1 kk liszt
Elkészítése:
Elkészítjük a pudingot. A pudingport, cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel. Erre rákenjük a krém egyik felét. Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém és végül keksz.
Az olvasztott vajba belekeverjük a többi hozzávalót, majd folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, majd ha már kicsit besűrűsödött el is zárhatjuk alatta a lángot. A kész mázzal bevonjuk a kekszet.
Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










