Pudingos keksz recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag csoki ízű főzős pudingpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag kerek háztartási keksz
Elkészítése:
Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 dl tejet beleöntünk egy edénybe, beleszórjuk a porcukrot és felforraljuk. A pudingport és a kakaóport a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
Ezután levesszük a tűzről a margarint jól elkeverjük benne és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
Egy nagy, hosszúkás tálcára alufólia darabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel és egymáshoz tapasztjuk őket úgy, hogy rudat alkossanak.
Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük és szorosan feltekerjük, beletekerjük az alufóliába. Hütőszekrénybe tesszük és 1 napon át pihenni hagyjuk.
Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.