Pudingos keksz recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag csoki ízű főzős pudingpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag kerek háztartási keksz
Elkészítése:
Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 dl tejet beleöntünk egy edénybe, beleszórjuk a porcukrot és felforraljuk. A pudingport és a kakaóport a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
Ezután levesszük a tűzről a margarint jól elkeverjük benne és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
Egy nagy, hosszúkás tálcára alufólia darabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel és egymáshoz tapasztjuk őket úgy, hogy rudat alkossanak.
Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük és szorosan feltekerjük, beletekerjük az alufóliába. Hütőszekrénybe tesszük és 1 napon át pihenni hagyjuk.
Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










