Pudingos keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag csoki ízű főzős pudingpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag kerek háztartási keksz

Elkészítése:

Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 dl tejet beleöntünk egy edénybe, beleszórjuk a porcukrot és felforraljuk. A pudingport és a kakaóport a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.

Ezután levesszük a tűzről a margarint jól elkeverjük benne és megvárjuk, amíg langyosra hűl.

Egy nagy, hosszúkás tálcára alufólia darabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel és egymáshoz tapasztjuk őket úgy, hogy rudat alkossanak.

Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük és szorosan feltekerjük, beletekerjük az alufóliába. Hütőszekrénybe tesszük és 1 napon át pihenni hagyjuk.

Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.