Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyös süti recept

Pöttyös süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Vaníliás krém:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 25 dkg tehéntúró
    • 4 dl tej
    • 25 g teavaj

    Csokis krém:

    • 1 tasak csokoládés pudingpor
    • 4 dl tej
    • 100 g teavaj

    Díszítéshez:

    • 250 ml habtejszín
    • 3 teáskanál házi eperlekvár
    • 1 kávéskanál fahéj

    Alaphoz:

    • 30 dkg vajas keksz

    Elkészítése:

    Vaníliás krém:

    A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk.

    A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként, hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez. A túrót áttörjük szitán vagy csak villával és a már kihűlt a pudinghoz keverjük.

    Csokis krém:

    A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként, hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.

    Díszítés:

    A habtejszínt felverjük egy kevés fahéjjal.

    Összeállítás:

    A kekszek felét egy közepes tepsi aljába tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, rátesszük a kekszek másik felét. Erre kenjük a csokis krémet.

    A csokis krémre jön a tejszínhab és kávéskanál segítségével eperlekvárt csepegtetünk a tetejére.

    Az egész sütit minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá