Pöttyös süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Vaníliás krém:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 dl tej
  • 25 g teavaj

Csokis krém:

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 100 g teavaj

Díszítéshez:

  • 250 ml habtejszín
  • 3 teáskanál házi eperlekvár
  • 1 kávéskanál fahéj

Alaphoz:

  • 30 dkg vajas keksz

Elkészítése:

Vaníliás krém:

A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk.

A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként, hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez. A túrót áttörjük szitán vagy csak villával és a már kihűlt a pudinghoz keverjük.

Csokis krém:

A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. A vajat apróra kockázzuk és még hidegen hozzákeverjük (apránként, hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.

Díszítés:

A habtejszínt felverjük egy kevés fahéjjal.

Összeállítás:

A kekszek felét egy közepes tepsi aljába tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, rátesszük a kekszek másik felét. Erre kenjük a csokis krémet.

A csokis krémre jön a tejszínhab és kávéskanál segítségével eperlekvárt csepegtetünk a tetejére.

Az egész sütit minimum 2 órára hűtőbe tesszük.