Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 50 dkg túró
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 őszibarack
- 1 citrom
- 1 tábla tortabevonó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A túrót elkeverjük ízlés szerint cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd beledaraboljuk a meghámozott őszibarackokat.
A habtejszínt/cukrászhabot felverjük a habfixálóval. Ennek a 3/4-ed részét a túróhoz keverjük.
Meglangyosítjuk a tejet és rakunk bele cukrot. Ebbe mártogatjuk a babapiskótákat.
Egy tortaforma vagy egy jénai aljára rakunk egy réteg babapiskótát. Erre jön a túrókrém, majd ismét babapiskóta és a maradék krém. A tetejére rakjuk a megmaradt habot.
A csokit megolvasztjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy csorgatni lehessen és ezzel díszítjük a tetejét.
Tipp:
Én jénaiban készítettem, miután összehűlt szépen lehetett szeletelni, mint egy tortát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.