Nutellamisu (nutellás tiramisu) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg babapiskóta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukor
- 6,5 dl habtejszín
- 75 dkg mascarpone
- kb 2,5-3 dl tej
- 1 tk vaníliapaszta
- 20 dkg mogyorókrém (kb)
- kakaópor
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. Egy tálba beletesszük a tojássárgákat és a cukrot, majd a gőz főlé téve szép habosra keverjük (így nem kerül a tojás nyersen az ételbe).
Lebesszük a tálat a gőzről, majd a habos tojássárgához adjuk a mascarponét és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a jól lehőtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.
A tejet forróra melegítjük. A mogyorókrémet elosztjuk két edénybe, az egyikbe csak 1-2 evőkanálnyit teszünk. A kevesebb mogyorókrémhez önünk kb 1,5 dl-t a tejből és addik keverjük, amíg a mogyorókrém fel nem olvad. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy teljesen folyékony legyen az állaga. Ebbe fogjuk belemártani a babapiskótákat.
A maradék mogyorókrémhez annyi meleg tejet adunk, hogy kissé folyós legyen az állaga.
Összeállítjuk a sütit: a mogyorókrémes tejben megmártjuk a babapiskótákat, majd beletesszük az edénybe. Rákenjük a mascarponés krém negyedét és meglocsoljuk a kissé folyékony mogyorókrémmel (ha idő közben visszakeményedne, akkor tegyük be a mikróba kis időre, így folyósabb lesz). Kenjünk rá egy újabb negyed adag krémet. Erre egy újabb sor mogyorókrémes tejbe mártott babapsikóta jön, erre a maradék krém fele, amire rácsorgatjuk a folyékony mogyorókrémer és befedjük a maradék krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap, tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »