Nutellamisu (nutellás tiramisu) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg babapiskóta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukor
- 6,5 dl habtejszín
- 75 dkg mascarpone
- kb 2,5-3 dl tej
- 1 tk vaníliapaszta
- 20 dkg mogyorókrém (kb)
- kakaópor
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. Egy tálba beletesszük a tojássárgákat és a cukrot, majd a gőz főlé téve szép habosra keverjük (így nem kerül a tojás nyersen az ételbe).
Lebesszük a tálat a gőzről, majd a habos tojássárgához adjuk a mascarponét és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a jól lehőtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.
A tejet forróra melegítjük. A mogyorókrémet elosztjuk két edénybe, az egyikbe csak 1-2 evőkanálnyit teszünk. A kevesebb mogyorókrémhez önünk kb 1,5 dl-t a tejből és addik keverjük, amíg a mogyorókrém fel nem olvad. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy teljesen folyékony legyen az állaga. Ebbe fogjuk belemártani a babapiskótákat.
A maradék mogyorókrémhez annyi meleg tejet adunk, hogy kissé folyós legyen az állaga.
Összeállítjuk a sütit: a mogyorókrémes tejben megmártjuk a babapiskótákat, majd beletesszük az edénybe. Rákenjük a mascarponés krém negyedét és meglocsoljuk a kissé folyékony mogyorókrémmel (ha idő közben visszakeményedne, akkor tegyük be a mikróba kis időre, így folyósabb lesz). Kenjünk rá egy újabb negyed adag krémet. Erre egy újabb sor mogyorókrémes tejbe mártott babapsikóta jön, erre a maradék krém fele, amire rácsorgatjuk a folyékony mogyorókrémer és befedjük a maradék krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap, tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »