Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos torta recept

Narancsos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 darab narancs
    • 18 darab babapiskóta (hosszúkás)
    • 2 darab banán

    Töltelékhez:

    • 250 g túró
    • 300 g natúr joghurt
    • 6 ek porcukor
    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 g zselatinpor
    • 100 ml forró víz

    Elkészítése:

    A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.

    A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert habtejszínnel.

    A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával.

    A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza egy harmadát óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer.

    Az utolsó harmad túrós masszát áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot.

    Tipp:

    Szerintem megéri kipróbálni … nagyszerű.. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá