Narancsos-mákos golyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 100 g darált mák
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
- 250 ml tej
- 75 g margarin
- 150 g darált keksz
- 1 narancs héja
A forgatáshoz
- 120 g fehér csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A mákot, búdarát és a kétféle cukrot egy kisebb edénybe mérjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Ezután az egészet közepes lángon sűrűsödésig főzzük.
Még forrón beleforgatjuk a margarint, kekszet és a narancs lereszelt héját. A mákos alapot alaposan összekeverjük és hűvös helyen kihűtjük.
A kihűlt mákos masszából egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és rácsra vagy sütőpapírra tesszük, majd hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megköt.
A maradék csokival, kevés darált mákkal és kandírozott narancshéjjal díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









