Narancsos-mákos golyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 100 g darált mák
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
- 250 ml tej
- 75 g margarin
- 150 g darált keksz
- 1 narancs héja
A forgatáshoz
- 120 g fehér csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A mákot, búdarát és a kétféle cukrot egy kisebb edénybe mérjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Ezután az egészet közepes lángon sűrűsödésig főzzük.
Még forrón beleforgatjuk a margarint, kekszet és a narancs lereszelt héját. A mákos alapot alaposan összekeverjük és hűvös helyen kihűtjük.
A kihűlt mákos masszából egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és rácsra vagy sütőpapírra tesszük, majd hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megköt.
A maradék csokival, kevés darált mákkal és kandírozott narancshéjjal díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »