Narancsos joghurtos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 130 g kakaós keksz
- 80 g margarin
- 400 g joghurt
- 100 g porcukor
- 180 ml habtejszín
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 narancs
- 50 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A joghurtot összekeverjük a porcukorral, 1 narancs reszelt héjával és 2 narancs kifacsart levével. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben. A joghurtot és a habtejszínt összekeverjük, ebből a feloldott zselatinhoz adunk 1 evőkanállal majd alaposan átkeverjük.
Azután a zselatint hozzáadjuk a joghurtos masszához és mixerrel újra átkeverjük. A kekszes alapra apróra vágott narancsot rakunk és erre öntjük a joghurtot. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk, majd felvágjuk.