Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon) recept

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    42 db-hoz

    • 280 g étcsokoládé
    • pár csepp étolaj
    • 375 g natúr joghurt
    • 3 ek cukor
    • 10 g étkezési fehér zselatin
    • 1 narancs reszelt héja
    • 3 ek habtejszín

    Elkészítése:

    Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.

    Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.

    Krém készítése:

    Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin (nem szabad felforralni). A tűzhelyről félrehúzzuk, és belekeverjük a tejszínt, valamint a narancs lereszelt héját.

    Mikor már kihűlt a krém, egy kiskanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának.)

    Visszatesszük dermedni a krémmel megtöltött formát a hűtőbe, majd mikor már megdermedt, akkor egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival, és most a fagyasztóba tesszük keménykedni.

    Ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.

    A narancsos-joghurtos praliné (bonbon) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 228 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá