Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Hozzávalók:

42 db-hoz

  • 280 g étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • 375 g natúr joghurt
  • 3 ek cukor
  • 10 g étkezési fehér zselatin
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek habtejszín

Elkészítése:

Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.

Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.

Krém készítése:

Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin (nem szabad felforralni). A tűzhelyről félrehúzzuk, és belekeverjük a tejszínt, valamint a narancs lereszelt héját.

Mikor már kihűlt a krém, egy kiskanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának.)

Visszatesszük dermedni a krémmel megtöltött formát a hűtőbe, majd mikor már megdermedt, akkor egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival, és most a fagyasztóba tesszük keménykedni.

Ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.