Hozzávalók:
42 db-hoz
Elkészítése:
Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.
Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin (nem szabad felforralni). A tűzhelyről félrehúzzuk, és belekeverjük a tejszínt, valamint a narancs lereszelt héját.
Mikor már kihűlt a krém, egy kiskanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának.)
Visszatesszük dermedni a krémmel megtöltött formát a hűtőbe, majd mikor már megdermedt, akkor egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival, és most a fagyasztóba tesszük keménykedni.
Ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.