Mogyoróvajas golyó recept

Hozzávalók:
- 10 dkg darabos amerikai mogyoróvaj
- 4 tk olvasztott vaj
- 3-4 ek porcukor
- 3 tk darált keksz
- 1 tk vaníliás cukor vagy 1-2 csepp vanília kivonat
- 10 dkg csoki
Elkészítése:
A mogyoróvajat elkeverjük a hideg olvasztott vajjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált kekszet, egynemű masszává keverjük. Hűtőbe rakjuk pár órára, hogy megdermedjen. Ha nem tudunk várni, akkor tegyük a fagyasztóba.
A kemény masszából enyhén nedves kézzel apró golyókat formálunk, majd visszarakjuk a hűtőbe.
Mikróban megolvasztjuk a csokit és a jól lehűtőtt golyókat belemártjuk. Tálcára helyezzük és újra hűtjük.
Lezárt dobozban, hűtőben 2 hétig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »