Mogyoróvajas golyó recept

Hozzávalók:
- 10 dkg darabos amerikai mogyoróvaj
- 4 tk olvasztott vaj
- 3-4 ek porcukor
- 3 tk darált keksz
- 1 tk vaníliás cukor vagy 1-2 csepp vanília kivonat
- 10 dkg csoki
Elkészítése:
A mogyoróvajat elkeverjük a hideg olvasztott vajjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált kekszet, egynemű masszává keverjük. Hűtőbe rakjuk pár órára, hogy megdermedjen. Ha nem tudunk várni, akkor tegyük a fagyasztóba.
A kemény masszából enyhén nedves kézzel apró golyókat formálunk, majd visszarakjuk a hűtőbe.
Mikróban megolvasztjuk a csokit és a jól lehűtőtt golyókat belemártjuk. Tálcára helyezzük és újra hűtjük.
Lezárt dobozban, hűtőben 2 hétig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »