Mogyoróvajas golyó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg darabos amerikai mogyoróvaj
- 4 tk olvasztott vaj
- 3-4 ek porcukor
- 3 tk darált keksz
- 1 tk vaníliás cukor vagy 1-2 csepp vanília kivonat
- 10 dkg csoki
Elkészítése:
A mogyoróvajat elkeverjük a hideg olvasztott vajjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált kekszet, egynemű masszává keverjük. Hűtőbe rakjuk pár órára, hogy megdermedjen. Ha nem tudunk várni, akkor tegyük a fagyasztóba.
A kemény masszából enyhén nedves kézzel apró golyókat formálunk, majd visszarakjuk a hűtőbe.
Mikróban megolvasztjuk a csokit és a jól lehűtőtt golyókat belemártjuk. Tálcára helyezzük és újra hűtjük.
Lezárt dobozban, hűtőben 2 hétig eltartható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.