Mogyorókrémes puding recept

Hozzávalók:
- 500 ml 1,5 %-os tej
- 2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyorókrém
- 40 g étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük a hideg tejet, belekanalazzuk a mogyorókrémet, majd habverővel keverjük, míg feloldódik. Nem tűz fölött!
Hozzáöntjük a keményítőt, csomómentesre dolgozzuk. Még mindig hidegen!
Feltesszük a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba töltjük és megvárjuk, amíg kihűl.
Ízlés szerint dekoráljuk tejszínhabbal, kekszmorzsával, csokireszelékkel, pirított mogyoródarabokkal…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »