Mogyorókrémes puding recept

Hozzávalók:
- 500 ml 1,5 %-os tej
- 2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyorókrém
- 40 g étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük a hideg tejet, belekanalazzuk a mogyorókrémet, majd habverővel keverjük, míg feloldódik. Nem tűz fölött!
Hozzáöntjük a keményítőt, csomómentesre dolgozzuk. Még mindig hidegen!
Feltesszük a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba töltjük és megvárjuk, amíg kihűl.
Ízlés szerint dekoráljuk tejszínhabbal, kekszmorzsával, csokireszelékkel, pirított mogyoródarabokkal…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »