Mogyorókrémes puding recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 ml 1,5 %-os tej
- 2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyorókrém
- 40 g étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük a hideg tejet, belekanalazzuk a mogyorókrémet, majd habverővel keverjük, míg feloldódik. Nem tűz fölött!
Hozzáöntjük a keményítőt, csomómentesre dolgozzuk. Még mindig hidegen!
Feltesszük a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba töltjük és megvárjuk, amíg kihűl.
Ízlés szerint dekoráljuk tejszínhabbal, kekszmorzsával, csokireszelékkel, pirított mogyoródarabokkal…stb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.