Méhkas recept
Hozzávalók:
Az alphoz:
- 0,5 kg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- rum vagy rumaroma
- 2-3 adag kávé
A talpához:
- 1-1,5 csomag Albert keksz
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás vagy puncsos pudingpor
- 12 dkg margarin
- cukor ízlés cukor
Az összeállításhoz:
- lekvár
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehet bele több vagy kevesebb cukrot is tenni).
A mararinos kérmet jól kikeverjük a pudinggal, majd kihűtjük.
Az alaphoz a hozzávalókat annyi kávával gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Elővesszük a szétnyitható formát, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából diónyi golyót elveszünk, beletesszük a formába, majd a formához tartozó kuppal mélyedést készítünk bele, melybe pudingos krémet töltünk.
Egy kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, a kész sütit formástól rátesszük, majd szétnyitjuk a formát és kész is a süti.
A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el.