Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méhkas recept

Méhkas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alphoz:

    • 0,5 kg darált keksz
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • rum vagy rumaroma
    • 2-3 adag kávé

    A talpához:

    • 1-1,5 csomag Albert keksz

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás vagy puncsos pudingpor
    • 12 dkg margarin
    • cukor ízlés cukor

    Az összeállításhoz:

    • lekvár
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehet bele több vagy kevesebb cukrot is tenni).

    A mararinos kérmet jól kikeverjük a pudinggal, majd kihűtjük.

    Az alaphoz a hozzávalókat annyi kávával gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

    Elővesszük a szétnyitható formát, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából diónyi golyót elveszünk, beletesszük a formába, majd a formához tartozó kuppal mélyedést készítünk bele, melybe pudingos krémet töltünk.

    Egy kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, a kész sütit formástól rátesszük, majd szétnyitjuk a formát és kész is a süti.

    A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá