Méhkas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az alphoz:

  • 0,5 kg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • rum vagy rumaroma
  • 2-3 adag kávé

A talpához:

  • 1-1,5 csomag Albert keksz

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás vagy puncsos pudingpor
  • 12 dkg margarin
  • cukor ízlés cukor

Az összeállításhoz:

  • lekvár
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehet bele több vagy kevesebb cukrot is tenni).

A mararinos kérmet jól kikeverjük a pudinggal, majd kihűtjük.

Az alaphoz a hozzávalókat annyi kávával gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

Elővesszük a szétnyitható formát, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából diónyi golyót elveszünk, beletesszük a formába, majd a formához tartozó kuppal mélyedést készítünk bele, melybe pudingos krémet töltünk.

Egy kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, a kész sütit formástól rátesszük, majd szétnyitjuk a formát és kész is a süti.

A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el.