Meggyes pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 tasak fehércsokoládés pudingpor
- 2 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
- 2,5 dl tej
- piskóta vagy keksz
- rum (ízlés szerint)
- meggy ízlés szerint
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel, majd kihűtjük. A kihűlt pudingot összekeverjük a felvert tejszínnel.
A meggyre rumot és cukrot teszünk. A piskótát vagy kekszet kisebb darabokra vágjuk.
A pohár aljára tesszük a piskótát vagy kekszet, erre tesszük a tejszínhabos krémet, majd erre a rumba áztatott meggyet.
Tetejére pedig tejszínhabot teszünk és díszíthetjük amivel szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










