Meggyes kekszes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg magozott meggy
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg búzadara
- 4 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 liter víz
- háztartási vagy vajas keksz
Csokimáz:
- 2 dl habtejszín
- 1 tábla étcsoki (10 dkg)
Elkészítése:
A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó.
Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje.
Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető.
A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.
Tipp:
Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.