Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-gesztenyés sportszelet recept

Meggyes-gesztenyés sportszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált keksz
    • 25 dkg gesztenye massza
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 rumaroma
    • 12 dkg vaj
    • 2 púpozott ek kakaópor
    • 1 bögre leszűrt magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)

    Elkészítése:

    A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.

    A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.

    Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a vajat is. A tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük, hozzá tesszük a magozott meggyet is , majd ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.

    Jól összedolgozzuk.

    Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.

    Én este állítottam össze ,egy éjszakát hűtőben pihent.

    Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban. Rácsurgattam a tetejére, jól összeráztam az edény falát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

    Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.

    Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá