Meggyes-gesztenyés sportszelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenye massza
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 12 dkg vaj
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 bögre leszűrt magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)
Elkészítése:
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a vajat is. A tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük, hozzá tesszük a magozott meggyet is , majd ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Jól összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze ,egy éjszakát hűtőben pihent.
Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban. Rácsurgattam a tetejére, jól összeráztam az edény falát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.
Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »