Meggyes-gesztenyés sportszelet recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenye massza
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 12 dkg vaj
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 bögre leszűrt magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)
Elkészítése:
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a vajat is. A tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük, hozzá tesszük a magozott meggyet is , majd ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Jól összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.
Én este állítottam össze ,egy éjszakát hűtőben pihent.
Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban. Rácsurgattam a tetejére, jól összeráztam az edény falát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.
Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.