Meggyes-gesztenyés sportszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 rumaroma
  • 12 dkg vaj
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 1 bögre leszűrt magozott meggy (a meggy általam eltett cukrozott meggy, kb 25 dkg volt)

Elkészítése:

A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.

A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük.

Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a vajat is. A tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük, hozzá tesszük a magozott meggyet is , majd ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.

Jól összedolgozzuk.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.

Én este állítottam össze ,egy éjszakát hűtőben pihent.

Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban. Rácsurgattam a tetejére, jól összeráztam az edény falát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt.

Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.