Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipán desszert recept

Marcipán desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag natúr marcipánmassza
    • 12 dkg magozott aszalt szilva
    • porcukor a formázáshoz

    Elkészítése:

    A marcipánmasszát vékony szeletekre vágjuk (ha hengeres, akkor porcukros deszkán kis téglalap formákra nyújtjuk, szintén porcukrozott nyújtófával).

    Mindegyik csíkra 1 szem aszalt szilvát teszünk és feltekerjük. Porcelán vagy kerámia tálra rakosgatjuk. Folpackkal letakarva száraz, hűvös helyen tartjuk tálalásig.

    Tipp:

    Készíthetjük színes marcipánból is, akkor formáljunk golyókat a közepébe helyezett szilvával. Így kis bon-bon papírba ültetgetjük.

    A marcipán desszert kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 354 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 51 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá