Mandarinos tiramisu torony recept

Hozzávalók:
- 24 db babapiskóta
- 8 mandarin leve
- 250 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 5 cl Cointreau (narancslikőr)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés cukor (karamellizálva)
- 4 mandarin, és mandaringerezdek a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótákat tálcára helyezzük egymás mellé, majd mandarin levét csorgatjuk rá.
A mandarin húsát apróra vágjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Pár csepp narancslikőrt is teszünk a piskótákra. A tejszínt keményre verjük fel, majd 1 citrom héját reszeljük bele. 1 ek porcukrot, 1 tasak vaníliás cukrot adunk hozzá, és összekeverjük a mascarponével.
A tányér legaljára 1 kanál mascarpone keverék kerül, majd 2 piskótát ragasztunk bele, egymással párhuzamosan. Erre újabb kanál keverék kerül, és merőlegesen újabb két piskótát nyomunk bele.
Még egy szintet csinálunk így, majd a tetejét bőven beburkoljuk a tejszín és a mascarpone keverékével.
Cukrot karamellizálunk, és szilikon lapra csorgatjuk, igyekezve, hogy nonfiguratív formákat készítsünk a díszítéshez. Ha kihűlt, leválasztjuk a szilikon lapról, és ezzel díszítjük a tornyot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »