Mandarinos tiramisu torony

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mandarinos tiramisu torony

Hozzávalók:

  • 24 db babapiskóta
  • 8 mandarin leve
  • 250 g mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • 5 cl Cointreau (narancslikőr)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés cukor (karamellizálva)
  • 4 mandarin, és mandaringerezdek a díszítéshez

Elkészítése:

A piskótákat tálcára helyezzük egymás mellé, majd mandarin levét csorgatjuk rá.

A mandarin húsát apróra vágjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Pár csepp narancslikőrt is teszünk a piskótákra. A tejszínt keményre verjük fel, majd 1 citrom héját reszeljük bele. 1 ek porcukrot, 1 tasak vaníliás cukrot adunk hozzá, és összekeverjük a mascarponével.

A tányér legaljára 1 kanál mascarpone keverék kerül, majd 2 piskótát ragasztunk bele, egymással párhuzamosan. Erre újabb kanál keverék kerül, és merőlegesen újabb két piskótát nyomunk bele.

Még egy szintet csinálunk így, majd a tetejét bőven beburkoljuk a tejszín és a mascarpone keverékével.

Cukrot karamellizálunk, és szilikon lapra csorgatjuk, igyekezve, hogy nonfiguratív formákat készítsünk a díszítéshez. Ha kihűlt, leválasztjuk a szilikon lapról, és ezzel díszítjük a tornyot.