Málnás sajttorta recept

Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 200 g vajas keksz
- 250 g sovány túró
- 400 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 5 ek xilit
- citromlé
- 500 g fagyasztott málna
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 50 g étcsokoládé
Elkészítése:
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük. A krém egyharmadát ráöntjük a kekszes alapra, majd bőven megszórjuk a fagyasztott málnával, és betakarjuk a maradék krémmel.
A tetejére étcsokoládét reszelünk, és pár órára hűtőbe rakjuk, majd felszeleteljük, és tálaljuk.
Tipp:
Cukorral is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »