Málnás sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 200 g vajas keksz
  • 250 g sovány túró
  • 400 g krémsajt
  • 200 ml tejszín
  • 5 ek xilit
  • citromlé
  • 500 g fagyasztott málna
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • 50 g étcsokoládé

Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal.

A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük. A krém egyharmadát ráöntjük a kekszes alapra, majd bőven megszórjuk a fagyasztott málnával, és betakarjuk a maradék krémmel.

A tetejére étcsokoládét reszelünk, és pár órára hűtőbe rakjuk, majd felszeleteljük, és tálaljuk.

Tipp:

Cukorral is elkészíthető.