Málnaöntetes panna cotta recept

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 4 dl tej
- 4 lap zselatin
- 1 vanília rúd vagy 1 csomag bourbon vanília
- 3-4 ek barnacukor vagy sima cukor
Málnaöntet:
- 30-40 dkg fagyasztott vagy friss málna
- 1-2 ek cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felteszem egy lábasban főni, közepes lángon.
Amíg fel nem forr a tejes keverék, hideg vízbe áztatom a zselatin lapokat 5 percig. Ha már nyúlós állagúak, kicsavarom őket és a felforrt tejben elkeverem simára. Lekapcsolom alatta a gázt és kis formákba, bögrékbe, csészékbe töltögetem őket.
Ha kiporcióztam, hagyom hűlni kicsit, mielőtt hűtőbe tenném őket 5-6 órára.
A fagyasztott, illetve friss málnát egy gyorsforralóba teszem, és elkezdem főzni a cukorral és a citromlével. Ha teljesen szétfőttek, egy finom szűrőn átpasszírozom a gyümölcshúst, a magokat kidobom.
A hideg panna cottát úgy tálalom, hogy előveszek egy kistányért, először a felmelegítem forróvízben a csészét, hogy könnyen ki lehessen belőle fordítani a krémet. Ráteszem a bögre tetejére a kistányért, majd gyors mozdulattal megfordítom. Ha ügyes vagyok, azonnal ki is csusszan a csészéből.
Körbeöntöm a hideg málnaszósszal és gyümölcsökkel körítem.:)
Tipp:
Ha nincs soufflé formátok, használhattok 1dl-es bögréket is.
A tej elég semleges ízű, így nyugodtan lehet még több cukrot tenni bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »