Málnaöntetes panna cotta recept

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 4 dl tej
- 4 lap zselatin
- 1 vanília rúd vagy 1 csomag bourbon vanília
- 3-4 ek barnacukor vagy sima cukor
Málnaöntet:
- 30-40 dkg fagyasztott vagy friss málna
- 1-2 ek cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát felteszem egy lábasban főni, közepes lángon.
Amíg fel nem forr a tejes keverék, hideg vízbe áztatom a zselatin lapokat 5 percig. Ha már nyúlós állagúak, kicsavarom őket és a felforrt tejben elkeverem simára. Lekapcsolom alatta a gázt és kis formákba, bögrékbe, csészékbe töltögetem őket.
Ha kiporcióztam, hagyom hűlni kicsit, mielőtt hűtőbe tenném őket 5-6 órára.
A fagyasztott, illetve friss málnát egy gyorsforralóba teszem, és elkezdem főzni a cukorral és a citromlével. Ha teljesen szétfőttek, egy finom szűrőn átpasszírozom a gyümölcshúst, a magokat kidobom.
A hideg panna cottát úgy tálalom, hogy előveszek egy kistányért, először a felmelegítem forróvízben a csészét, hogy könnyen ki lehessen belőle fordítani a krémet. Ráteszem a bögre tetejére a kistányért, majd gyors mozdulattal megfordítom. Ha ügyes vagyok, azonnal ki is csusszan a csészéből.
Körbeöntöm a hideg málnaszósszal és gyümölcsökkel körítem.:)
Tipp:
Ha nincs soufflé formátok, használhattok 1dl-es bögréket is.
A tej elég semleges ízű, így nyugodtan lehet még több cukrot tenni bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »