Málnakrémes madártej recept

Elkészítése:
A málnát botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn keresztül átszűrjük, hogy ne kerüljön málnamag a krémbe.
A tojássárgáját a cukorral, szörppel, málnakrémmel, vaníliás pudingporral és a vanília aromával, kevés tejjel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, majd közepes sűrűségűre főzzük a krémet. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen a krém, mert még hűlés közben kicsit be fog sűrűsödni.
A fehér habhoz a tojások fehérjét verjük fel keményre a cukorral. Egy edényben forraljunk vizet, majd a felforrt a víz alatt vegyük lejjebb a hőfokot, hogy éppen csak forrjon a víz. Egy kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskákat. Két percig főzzük az egyik oldalukat, majd forgassuk meg és főzzük meg a másik felüket is.
A kész krémet tegyük egy nagyobb tálba vagy kisebb tálkákba, és tegyünk habot a krémre. Tegyük hűtőbe pár órára, amíg jól kihűl.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »