Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malakov torta recept

Malakov torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg hámozott mandula
    • 1 cs babapiskóta (kerek)
    • 1 dl rum (vagy rumaroma)
    • 2,5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • tortadara

    Elkészítése:

    Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.

    Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük.

    Ismét egy réteg krémet kenünk rá. Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!

    A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.

    Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.

    A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá