Mákos citrom mouse recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g cukor
- 120 g darált mák
- 40 g kakaópor
- 40 g olvasztott vaj
- csipet só
Mousehoz:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g mascarpone
- 40-60 g cukor (ízlés szerint)
- 4 citrom leve
- 2 citrom héja
- 6 dl habtejszín
- 20 g zselatin 100 ml vízben feloldva
- díszítéshez gyümölcs
Elkészítése:
Ezt az anyagmennyiséget egy kb. 20×28 cm-es szögletes kerethez használtam, de megfelel egy 26 cm-es kerek tortaformának is.
A tojásfehérjét habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot. Szilárd, de ne túl kemény legyen. A mákot és a kakaóport összekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a habba, végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Sütőpapírral borított lemezen vékonyan, a később használandó forma méretének megfelelően elsimítjuk.
175 °C-in 15 percig sütjük, a lemezen hagyjuk kihűlni. A papírt lehúzzuk, körbe vágjuk a keretnek, formának megfelelően.
A zselatint beáztatjuk a vízbe.
Az egész tojásokat a cukorral gőz fölött folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Ha van hőmérőnk akkor 50-55 °C-ig, ha nincs: mikor az ujjunkat már csípi a meleg, ha beledugjuk (Vigyázzunk ne rántotta legyen!). Ezután kihűlésig habbá verjük.
Közben a krémsajtot kikeverjük, minél habosabb, annál jobb. Hozzáadjuk a citromok levét és héját. A tojáshabot hozzáforgatjuk, majd a tejszínhabot szintén. Legvégén a zselatint megmelegítjük, akár mikróban is lehet, meleg, de ne forró legyen, majd hozzákeverjük a krémhez.
A keretbe töltjük, elsimítjuk a tetejét és minimum egy órára hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, kivesszük a keretből és kedvünk szerint díszítjük. Én friss áfonyát és tortazselét használtam
Tipp:
A képen fagyasztott állapotban van, mivel előre el kellett készítem. Jól tűri a fagyasztást is.
A mákos citrom mouse kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »