Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 1 zacskó főzős vanília puding
    • 1 vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A pudingot 5 evők. cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, kevés tej hozzáadásával. Közben feltesszük forrni a maradék tejet, s folyamatosan keverve hozzáadjuk a simára kevert pudingot, és felfőzzük. Ha kész, kiöntjük egy nagyobb tálba. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, s forró vízben kanálnyi nagyságúra szaggatva kifőzzük. Mindkét oldalára átfordítva, s mivel főzés közben dagad, keveset tegyünk bele egyszerre. Ha kész, lecsepegtetjük és ráhalmozzuk a pudingos krémre.

    Tipp:

    Én a forró vízbe szoktam tenni egy csipet sót, így keményebbé válik a hab. Hidegen-melegen fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá