Kókuszos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g háztartási keksz
- 100 g vaj
Töltelék:
- 200 g kókuszreszelék
- 300 ml tej
- 150 g porcukor vagy xilit
- 150 g krémsajt
- 180 ml habtejszín
- 2 ek vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatin
Máz:
- 150 g étcsokoládé
- 2 ek vaj
- 2 ek tej
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket: a tejet feltesszük a cukorral főzni, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Pár percig együtt főzzük és hagyjuk alaposan kihűlni.
A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a puha vajjal. Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát az alján elsimítjuk. Hideg helyen hagyjuk összeállni.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat és a tejet.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémsajtot. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt kókuszreszeléket. Mindent jól átkeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A tölteléket a kekszes alapra öntjük és hagyjuk a hűtőben megdermedni (legalább 6 órán át). Az olvasztott csokoládéval leöntjük a tetejét, megszórjuk kókuszreszelékkel és még kb 1 órára visszatesszük a hűtőbe. A fólia segítségével kivesszük a formából és felszeleteljük.
Tipp:
Itt megnézheted videón is https://www.receptekaz.com/hu/node/870