Kókuszos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g háztartási keksz
  • 100 g vaj

Töltelék:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 300 ml tej
  • 150 g porcukor vagy xilit
  • 150 g krémsajt
  • 180 ml habtejszín
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatin

Máz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek vaj
  • 2 ek tej

Elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket: a tejet feltesszük a cukorral főzni, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Pár percig együtt főzzük és hagyjuk alaposan kihűlni.

A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a puha vajjal. Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát az alján elsimítjuk. Hideg helyen hagyjuk összeállni.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat és a tejet.

A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémsajtot. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kihűlt kókuszreszeléket. Mindent jól átkeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A tölteléket a kekszes alapra öntjük és hagyjuk a hűtőben megdermedni (legalább 6 órán át). Az olvasztott csokoládéval leöntjük a tetejét, megszórjuk kókuszreszelékkel és még kb 1 órára visszatesszük a hűtőbe. A fólia segítségével kivesszük a formából és felszeleteljük.

Tipp:

Itt megnézheted videón is https://www.receptekaz.com/hu/node/870