Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 15 dkg barna nádcukor
- 15 dkg darált mandula
- 2 dl erős kávé
- 1 dl amaretto likőr
- 2 ek holland kakaópor
- 5 dkg reszelt tejcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl bourbon whiskey
- 1 ek tört zöld pisztácia (nem sózott)
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Két folpack között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra. Megszórjuk kókuszreszelékkel és átfordítjuk a másik oldalára óvatosan. Ha repedezne, igazítsuk ki.
A krémhez a vajat szoba hőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fólia segítségével szorosan. Igazítsuk hengeresre, és tegyük a hűtőbe dermedni.
Ha lehűlt távolítsuk el róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.