Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 15 dkg barna nádcukor
- 15 dkg darált mandula
- 2 dl erős kávé
- 1 dl amaretto likőr
- 2 ek holland kakaópor
- 5 dkg reszelt tejcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl bourbon whiskey
- 1 ek tört zöld pisztácia (nem sózott)
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Két folpack között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra. Megszórjuk kókuszreszelékkel és átfordítjuk a másik oldalára óvatosan. Ha repedezne, igazítsuk ki.
A krémhez a vajat szoba hőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fólia segítségével szorosan. Igazítsuk hengeresre, és tegyük a hűtőbe dermedni.
Ha lehűlt távolítsuk el róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

