Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs recept

Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg háztartási keksz darálva
    • 15 dkg barna nádcukor
    • 15 dkg darált mandula
    • 2 dl erős kávé
    • 1 dl amaretto likőr
    • 2 ek holland kakaópor
    • 5 dkg reszelt tejcsokoládé
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl bourbon whiskey
    • 1 ek tört zöld pisztácia (nem sózott)

    Elkészítése:

    A darált kekszhez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.

    Két folpack között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra. Megszórjuk kókuszreszelékkel és átfordítjuk a másik oldalára óvatosan. Ha repedezne, igazítsuk ki.

    A krémhez a vajat szoba hőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fólia segítségével szorosan. Igazítsuk hengeresre, és tegyük a hűtőbe dermedni.

    Ha lehűlt távolítsuk el róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá