Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszos-pisztáciás csokis keksztekercs

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg háztartási keksz darálva
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 dl erős kávé
  • 1 dl amaretto likőr
  • 2 ek holland kakaópor
  • 5 dkg reszelt tejcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl bourbon whiskey
  • 1 ek tört zöld pisztácia (nem sózott)

Elkészítése:

A darált kekszhez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.

Két folpack között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra. Megszórjuk kókuszreszelékkel és átfordítjuk a másik oldalára óvatosan. Ha repedezne, igazítsuk ki.

A krémhez a vajat szoba hőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fólia segítségével szorosan. Igazítsuk hengeresre, és tegyük a hűtőbe dermedni.

Ha lehűlt távolítsuk el róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk.