Kókuszos keksztekercs sütés nélkül recept
Hozzávalók:
2 rúdhoz:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 0,5 dl rum, vagy 1 rumaroma
- 3 ek baracklekvár
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl fekete kávé
Az összeállításhoz:
- tej
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 vaníliás cukor
- rum ízlés szerint
A feltekeréshez:
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet a kakaóval, a porcukorral, és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kávét, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen.
Két részre osztjuk.
A krém hozzávalóit jól kikeverjük, és a két felé osztjuk.
Egy munkalapot befedünk fóliával, megszórjuk kókuszreszelékkel, és az első tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első adag krémet, és a fólia segítségével feltekerjük.
A másiknál is ugyanígy járunk el.
Én a kekszes lapot, nyújtás előtt rövid időre betettem a mikróba, jól megpuhult, így könnyen fel tudtam tekerni .
Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára. Másnap könnyen szeletelhető.
A kókuszos keksztekercs sütés nélkül kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


