Kókuszkrémes csokoládégolyó recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg kakaós piskóta vagy sütemény darabkák és végek
- kb 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- fél fiola rumaroma
A töltelékhez:
- 20 g tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek cukor vagy ízlés szerint
- 10 db cukrozott rumos meggy
A bevonáshoz:
- 7 dkg csokoládé
- 2 tk tortadara
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összekeverjük annyi tejjel, hogy könnyen formázható massza legyen.
A töltelékhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A kókuszos masszából kis golyókat formázunk, majd ellapítjuk. A közepébe egy db magozott meggyet teszünk. Összefogva a széleit golyóvá formázzuk.
A kakaós tésztából egy darabkát elveszünk és ellapítjuk, majd a közepébe tesszük a kókuszos-meggyes golyót és gömbölyűre formázzuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a golyókat belemártjuk. Rácsra tesszük és tortadarával megszórjuk.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









