Kókuszkrémes csokoládégolyó recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg kakaós piskóta vagy sütemény darabkák és végek
- kb 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- fél fiola rumaroma
A töltelékhez:
- 20 g tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek cukor vagy ízlés szerint
- 10 db cukrozott rumos meggy
A bevonáshoz:
- 7 dkg csokoládé
- 2 tk tortadara
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összekeverjük annyi tejjel, hogy könnyen formázható massza legyen.
A töltelékhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A kókuszos masszából kis golyókat formázunk, majd ellapítjuk. A közepébe egy db magozott meggyet teszünk. Összefogva a széleit golyóvá formázzuk.
A kakaós tésztából egy darabkát elveszünk és ellapítjuk, majd a közepébe tesszük a kókuszos-meggyes golyót és gömbölyűre formázzuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a golyókat belemártjuk. Rácsra tesszük és tortadarával megszórjuk.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »