Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus tiramisu recept

Klasszikus tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek kristálycukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 500 gr mascarpone
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 2 dl kávé
    • 2 dl tej
    • 2 cs. vaníliás cukor
    • 1 rum aroma
    • kakaópor (nem cukrozott!)

    Elkészítése:

    Piskóta: A tojásokat ketté választjuk. A cukorral habbá verjük a fehérjét és egyenként hozzáadjuk a sárgákat, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba. Amikor jól elkevertük, akkor kézzel hozzákeverjük a lisztet is, apránként. (A liszttel előzőleg elkeverjük a sütőport.)

    Sütőpapírral kibélelt, olajjal kikent tepsibe töltjük a tésztát és 160 fokon sütjük úgy, hogy 10 percig nem nyitjuk ki a sütőt.
    Akkor kész a piskóta,ha elválik a tepsi falától. A kész tésztát kivesszük és félre tesszük hűlni.
    (Amikor tiramisut készítek, a tésztát előző nap sütöm meg, mert könnyebb vele dolgozni,ha nem annyira lágy.)

    Krém:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rum aromát, majd az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét cukorral ízesítjük és tejet öntünk hozzá.

    Összeállítás: A piskótát 6 egyenlő darabra vágjuk, majd a darabokat vízszintesen is elfelezzük. Abban a tepsiben állítjuk össze,amiben sütöttük a piskótát.

    A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, vigyázva,ne ázzanak el, tehát éppen csak! Kirakjuk így egy réteggel a tepsit (a kávés része van alul a piskótának). Erre jön a mascarpone krém fele, majd alaposan megszórjuk kakaóval. Erre újabb kávés piskótaréteg jön és végül a maradék mascarpone krém, tetejére megint megy a kakaópor.

    Elvileg 2-3 óra hűtés után fogyasztható. (Én várni szoktam vele egy éjszakát.) Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá