Kinder Maxi King házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krém:
- 5 ek cukor
- 5 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl tej
- 1,5 csomag zselatinpor
- 8 dl habtejszín
Karamellszósz:
- 12 dkg cukor
- 2,5 dkg vaj
- csipet só
- 2 ek víz
- 0,75 dl habtejszín
- 1/4 csomag zselatinpor
További hozzávalók:
- 1 cs ostyalap
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan)
- 1,5 dl tej
- 30 dkg tejcsoki
Elkészítése:
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tesszük, hogy megszilárduljon.
A karamellszószhoz kis fazékban feltesszük főni a cukrot a vízzel. Aranybarnára karamellizáljuk. Férehúzzuk, óvatosan hozzáadjuk a vajat, sót, tejszínt és a csomagolás alapján előkészített zselatint.
Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatosan keverjük, összemelegítjük. Félretesszük, de nem szabad hűteni, mert a zselatin megköt benne. Ha mégis kezdene sűrűsödni, akkor nyugodtan melegíthetünk rajta.
A krémhez a kétféle cukrot a tejhez adjuk. Elkészítjük a zselatinport a csomagolás szerint, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. Folyamatos kevergetés közben melegítjük a tejet, addig amíg a zselatin felolvad. Lehűtjük langyosra.
Addig a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, óvatosan, jól elkeverjük. Félretesszük.
A langyos tejben elkeverjük a mézet. Az ostyalapokat megforgatjuk. A mézes tejjel meglocsoljuk, de ne áztassuk el.
Elkezdjük a rétegezést. 3 lapra teszünk a tejkrémből és csorgatunk rá, karamellszószt is, majd a maradék ostyalapokra elosztjuk a krémet és a lapokat egymásra tesszük. Kicsit megnyomkodjuk, hűtjük.
A kinder maxi king házilag kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 30 g