Keleti csemege recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 14 dkg vaj
- 20 dkg dióbél
- 14 dkg cukor (karamellhez)
- 2 db ostyalap
Elkészítése:
A diót daraboljuk fel kisebb darabokra vagy vékony szeletekre (ne daráljuk). A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vajjal. A kikevert vajas alapba forgassuk bele a diót.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a diós vajas keveréket. Hagyjuk, hogy a diós keverék beleolvadjon a karamell alapba. Főzzük össze 2-3 perc alatt a krémet.
A nápolyilap alá rakjunk egy nagyobb darab alufóliát (ebbe csomagoljuk majd az elkészült édességet). Öntsük rá a diós krémet, majd terítsük el szép egyenletesen. Rakjuk rá a második nápolyi lapot és csomagoljuk be.
Az elkészült keleti csemege tetejére rakjunk egy tepsit, majd helyezzünk rá valamilyen nehezéket, amivel préselni tudjuk, hogy egyben maradjon.
Ha kihűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeletelve tálaljuk.