Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keleti csemege recept

Keleti csemege
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 14 dkg cukor
    • 14 dkg vaj
    • 20 dkg dióbél
    • 14 dkg cukor (karamellhez)
    • 2 db ostyalap

    Elkészítése:

    A diót daraboljuk fel kisebb darabokra vagy vékony szeletekre (ne daráljuk). A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vajjal. A kikevert vajas alapba forgassuk bele a diót.

    A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a diós vajas keveréket. Hagyjuk, hogy a diós keverék beleolvadjon a karamell alapba. Főzzük össze 2-3 perc alatt a krémet.

    A nápolyilap alá rakjunk egy nagyobb darab alufóliát (ebbe csomagoljuk majd az elkészült édességet). Öntsük rá a diós krémet, majd terítsük el szép egyenletesen. Rakjuk rá a második nápolyi lapot és csomagoljuk be.

    Az elkészült keleti csemege tetejére rakjunk egy tepsit, majd helyezzünk rá valamilyen nehezéket, amivel préselni tudjuk, hogy egyben maradjon.

    Ha kihűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá