Keleti csemege recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 14 dkg vaj
- 20 dkg dióbél
- 14 dkg cukor (karamellhez)
- 2 db ostyalap
Elkészítése:
A diót daraboljuk fel kisebb darabokra vagy vékony szeletekre (ne daráljuk). A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vajjal. A kikevert vajas alapba forgassuk bele a diót.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a diós vajas keveréket. Hagyjuk, hogy a diós keverék beleolvadjon a karamell alapba. Főzzük össze 2-3 perc alatt a krémet.
A nápolyilap alá rakjunk egy nagyobb darab alufóliát (ebbe csomagoljuk majd az elkészült édességet). Öntsük rá a diós krémet, majd terítsük el szép egyenletesen. Rakjuk rá a második nápolyi lapot és csomagoljuk be.
Az elkészült keleti csemege tetejére rakjunk egy tepsit, majd helyezzünk rá valamilyen nehezéket, amivel préselni tudjuk, hogy egyben maradjon.
Ha kihűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »