Keleti csemege recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 14 dkg cukor
- 14 dkg vaj
- 20 dkg dióbél
- 14 dkg cukor (karamellhez)
- 2 db ostyalap
Elkészítése:
A diót daraboljuk fel kisebb darabokra vagy vékony szeletekre (ne daráljuk). A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vajjal. A kikevert vajas alapba forgassuk bele a diót.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a diós vajas keveréket. Hagyjuk, hogy a diós keverék beleolvadjon a karamell alapba. Főzzük össze 2-3 perc alatt a krémet.
A nápolyilap alá rakjunk egy nagyobb darab alufóliát (ebbe csomagoljuk majd az elkészült édességet). Öntsük rá a diós krémet, majd terítsük el szép egyenletesen. Rakjuk rá a második nápolyi lapot és csomagoljuk be.
Az elkészült keleti csemege tetejére rakjunk egy tepsit, majd helyezzünk rá valamilyen nehezéket, amivel préselni tudjuk, hogy egyben maradjon.
Ha kihűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »