Keleti csemege

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Keleti csemege

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg vaj
  • 20 dkg dióbél
  • 14 dkg cukor (karamellhez)
  • 2 db ostyalap

Elkészítése:

A diót daraboljuk fel kisebb darabokra vagy vékony szeletekre (ne daráljuk). A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vajjal. A kikevert vajas alapba forgassuk bele a diót.

A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a diós vajas keveréket. Hagyjuk, hogy a diós keverék beleolvadjon a karamell alapba. Főzzük össze 2-3 perc alatt a krémet.

A nápolyilap alá rakjunk egy nagyobb darab alufóliát (ebbe csomagoljuk majd az elkészült édességet). Öntsük rá a diós krémet, majd terítsük el szép egyenletesen. Rakjuk rá a második nápolyi lapot és csomagoljuk be.

Az elkészült keleti csemege tetejére rakjunk egy tepsit, majd helyezzünk rá valamilyen nehezéket, amivel préselni tudjuk, hogy egyben maradjon.

Ha kihűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeletelve tálaljuk.