Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksztekercs dióval recept

Keksztekercs dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg háztartási keksz (darált)
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 dl fekete kávé
    • 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • kb 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 5 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál vérnarancs aroma

    A tetejére:

    • 1-2 marék dió
    • 4-5 evőkanál olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad.

    A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.

    Süti összeállítása:

    A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.

    Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csogatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá