Keksztekercs dióval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg háztartási keksz (darált)
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- kb 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vérnarancs aroma
A tetejére:
- 1-2 marék dió
- 4-5 evőkanál olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.
Süti összeállítása:
A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.
Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csogatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.