Keksztekercs dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg háztartási keksz (darált)
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- kb 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vérnarancs aroma
A tetejére:
- 1-2 marék dió
- 4-5 evőkanál olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.
Süti összeállítása:
A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.
Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csogatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »